Hoppa direkt till innehåll

För att kunna ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats har vi placerat kakor (cookies) i din webbläsare. Om du vill veta mer kan du läsa mer om vad våra kakor används till.

Visa lägenheten innan du flyttar

När du har sagt upp din lägenhet ska den visas för nya hyresgäster. Det är du som hyresgäst som visar lägenheten. Här kan du läsa tips inför visningen.

Visa lägenheten innan du flyttar

När du har sagt upp din lägenhet kommer den att publiceras på Bostadsförmedlingens webbplats. Bostadsförmedlingen kommer sedan att höra av sig till dig för att boka en tid då kommande hyresgäster ska ges möjlighet att se lägenheten. 

De personer som har längst kötid och som är intresserade av att flytta till lägenheten bjuds in till visningen. Visningen tar ca 30 min och det är bra om den kan göras på morgonen, kvällen eller under helgen.

Om du flyttar från lägenheten innan uppsägningstiden går ut, kan du be Familjebostäder att ta hand om visningen. Då lämnar du en fullmakt till oss.

Tips inför visningen

  • Du behöver inte tömma din bostad innan visningen, men om du vill kan du ställa undan dina mest personliga saker.
  • Du bestämmer själv hur många personer du vill släppa in i lägenheten åt gången. Du kan t ex välja att släppa in tre i taget och låta övriga vänta i trapphuset en stund. Du kan även be en vän att vara med när du visar.
  • De som kommer har säkert frågor till dig om lägenheten, huset och området. De vill säkert också fotografera i lägenheten. Om du inte känner dig bekväm med det, kan du be dem att inte fotografera.
  • Om du har katt eller hund kan det vara bra att ha lite extra koll på husdjuret under visningen. Berätta både för Bostadsförmedlingen och för besökarna att du har djur i lägenheten.
  • Om du skulle få förhinder med kort varsel är det viktigt att du omedelbart kontaktar Bostadsförmedlingen i Stockholm, 08-785 88 30 (kundservice), 08-785 89 20 (visningsbokningen) så att de kan informera dem som ska på visningen.