Hoppa direkt till innehåll

För att kunna ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats har vi placerat kakor (cookies) i din webbläsare. Om du vill veta mer kan du läsa mer om vad våra kakor används till.

Renovera själv

Du har rätt att måla om och tapetsera i lägenheten du hyr av oss. Här har vi samlat några råd till dig som vill fixa själv. Om du vill göra om något i din lägenhet men känner dig osäker på om det är tillåtet, kontakta kundservice.

När du renoverar själv i lägenheten måste du utföra eventuella arbeten på ett fackmannamässigt sätt. Du bör också använda färger och material som hyresgäster i allmänhet kan godta och förändringen får inte vara extrem.

Om du plockar bort köksskåp, hatthylla eller annat av lägenhetens utrustning, ska du spara det så att lägenheten kan återställas till ursprungligt skick. När du flyttar ut kan du annars bli skyldig att ersätta det som det kostar att återställa bostaden till ursprungligt skick.

Om du ska byta ett golv som är inlagt före 1977 så finns det en liten risk att golv eller golvlim innehåller asbest. En fackman kan ta prover innan golvet rivs bort. Asbesten är inte farlig om inte golvet ska rivas ut.

Om du ska borra i en vägg är det viktigt att du inte borrar där det finns risk att du skadar elledningarna. Undvik därför att göra hål ovanför eller under en strömbrytare eller ett vägguttag.

Du får inte borra upp hyllor, skåp eller speglar i bad- och duschrum eftersom plugghålen förstör fuktspärren och ökar risken för vattenskada. Det finns många självhäftande krokar som går att sätta på kakel.

Parkettgolv

Beställ nytt golv

Du väljer om du vill lägga nytt golv i hela lägenheten eller bara i utvalda rum. Du kan välja linoleum-, parkett- eller klickgolv. Parkett är möjligt att lägga in i vardagsrum och sovrum.

Renovera köket

Renovera köket

Är det dags att snygga till i köket, byta spis eller kanske beställa helt nya luckor, fläkt och bänkbelysning?

Namnskylt på lägenhetsdörr.

Säkerhet

Du kan göra ditt boende tryggare genom att välja säkerhetsdörr, gallergrind, eller lås till dina fönster från vårt tillvalsutbud.