Hoppa direkt till innehåll

För att kunna ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats har vi placerat kakor (cookies) i din webbläsare. Om du vill veta mer kan du läsa mer om vad våra kakor används till.

3 brandsäkra tips

Skydda dig och ditt hem med 3 enkla brandsäkerhetstips!

Under mörka vintern är vi många som tänder levande ljus och kanske lagar vi extra mycket mat hemma. De flesta bränder startar på spisen och 3 av 4 brandskador inträffar i hemmet. Skydda dig med 3 enkla tips!

Du har väl hängt upp din brandfilt?

Under våren och sommaren delade våra husvärdar ut en brandfilt och liten broschyr om brandsäkerhet i brevlådorna hos de flesta av våra hyresgäster*. Filten används för att snabbt kväva eld så att den inte hinner sprida sig. Häng upp brandfilten nära spisen om du inte redan gjort det – filten kan rädda liv!

Mer om brandsäkerhet

Under våra brandsäkerhetssidor kan du läsa mer om hur du kan förhindra brand och vad du ska göra om det börjar brinna hos dig. Du kan också lära dig mer och testa dina kunskaper i Brandskyddsföreningens webbutbildning "Brandsäkerhet i hemmet". Utbildningen är gratis och finns på några olika språk.

* Om du bor i ett hus som byggts eller byggts om de senaste åren ska lägenheten redan ha haft en brandfilt som en del av konceptet "Brandsäkert hem". I Familjebostäders kompletta koncept ingår förutom en handbrandsläckare, el-ansluten brandvarnare och så kallad spisvakt med släckfunktion. Här sitter filten tillsammans med brandsläckaren i hallen. Både för att samla släckutrustningen på ett ställe och för att spisen oftast redan har släckfunktion.