Hoppa direkt till innehåll

För att kunna ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats har vi placerat kakor (cookies) i din webbläsare. Om du vill veta mer kan du läsa mer om vad våra kakor används till.

Förvaring ger frihet hemma

Är det möjligt att få mer plats utan större ytor? Måste sortering verkligen bokas in i kalendern? Och vad har ordning och reda i skåpen med jämställdhet att göra? Familjär har pratat med Paulina "Förvaringsdrottningen" Draganja om det som borde vara självklart men är så svårt: att ha ordning i hemmet.

Förvaring ger frihet hemma

- Vi har vetat länge att det inte är "flest prylar när man dör" som vinner, men det är först nu det har börjat sjunka in, säger Paulina. Medvetenhet ligger i tiden, kring hållbarhet, konsumtion och psykiskt välbefinnnande. Det är lätt att skaffa en massa nya saker, svårare att göra sig av med dem. Plötsligt står vi i en röra  som vi inte kan ta hand om. 

De fyra S:en

Innan du kan börja organisera smart behöver du rensa ut några saker. Troligen en hel del. En välkänd rensningsprincip är de fyra S:en: Spara, Slänga, Skänka, Sälja. Nästa puckel att ta sig över är att faktiskt få de utrensade sakerna att lämna hemmet. För det behöver du skapa utkorgar , specifika platser för sakerna du ska göra dig av med. Sen gäller det att sortera efter funktion och framförallt behålla ordningen när du nått ditt mål.

Lär dig mer och ta del av Paulinas enkla och smarta tips i den fullständiga artikeln i Familjär. Vi lovar att du inte kommmer att ångra dig. Se länk nedan. 

Vinnare i tävlingen 

Vi vill också passa på att grattulera vinnarna i utlottningen av Paulinas böcker. Vi efterlyste våra hyresgästers bästa förvaringstips. Vinnare av Flytta Smart är Margareta i Enskede Gård och vinnare av Organisera & Förvara hemma är Laila i Bromma. Böckerna är på väg hem till er!