Hoppa direkt till innehåll

För att kunna ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats har vi placerat kakor (cookies) i din webbläsare. Om du vill veta mer kan du läsa mer om vad våra kakor används till.

Fyra byggstartade projekt under hösten

Vi bygger mer än på 40 år. Inte sedan miljonprogrammets dagar har vi haft lika många bostäder i produktion, under hösten omkring 1 500 hyresrätter.

På kort tid har fyra projekt byggstartats av Familjebostäders ordförande, Stockholms bostads- och fastighetsborgarråd Dennis Wedin (M) och Jonas Schneider, vd Familjebostäder. Samtliga projekt kommer att ha inflyttning under 2021.
 
Det handlar om Kvarteret Kabelverket 17 i Älvsjöstaden där vi bygger 129 hyresrätter, i tre huskroppar varav ett höghus om 20 våningar. Detta projekt är startskottet för den fortsatta byggnationen i den tredje detaljplanen i Älvsjöstaden där Familjebostäder planerar att bygga omkring 485 bostäder.
 
I kvarteret Banken i Hägerstensåsen byggstartade vi 99 hyresrätter varav 33 av dessa blir ett kollektivhus. Här precis bredvid Hägerstensåsens tunnelbana byggs fyra punkthus.
 
I Rågsved startade bygget av kvarteret Fäboden som ligger längs med Bjursätragatan nära tunnelbanan. Här bygger vi 108 hyresrätter i två vinklade huskroppar. De nedre våningarna blir av betong medan de övre blir trähusmoduler som kommer färdiga på lastbil, vilket kortar byggtiden.
 
I Årsta längs med Årstastråket på Årstavägen startade vi bygget av 96 studentlägenheter och en förskola. I kvarteret Gisslaren byggs lägenheter  om 1 rok, alla blir cirka 28 kvm och får en liten balkong. De två nedersta våningarna rymmer förskolan med plats för upp till 90 barn.