Hoppa direkt till innehåll

För att kunna ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats har vi placerat kakor (cookies) i din webbläsare. Om du vill veta mer kan du läsa mer om vad våra kakor används till.

Fira Parkernas dag

På lördag den 31 augusti kan du fira Parkernas dag! Passa på att njuta av några av stadens parker som invigs eller fylls med aktiviteter som guidade vandringar, fika i parkleken, utomhusträning eller föreställningar med teater och musik.

Grönskande Mariatorget med sol som lyser genom trädgrenar och människor som sitter på gräset

Foto: Lennart Johansson, Stockholms stad.

Parkernas dag är ett återkommande evenemang, där stadsdelarna arrangerar aktiviteter i sina parker. Under årets Parkernas dag den 31 augusti får du uppleva ett kalas för stora som små och träffa några som jobbar med stadens parker. Välkommen!

Tolv av fjorton stadsdelar i Stockholms stad arrangerar aktiviteter på lördag. Hela programmet hittar du via länken. 

Trädutställningar på lördag

På Odenplan klockan 12.00 till 14.00 visar Stockholms stad upp några av de nya arter av exotiska träd som introduceras på gator och i parker runt om i staden.

Stadens trädutställning pågår även på Lagaplan i Bagarmossen, där fruktträd som är viktiga för den biologiska mångfalden visas. Du kan också besöka trädutställningen i Vällingby centrum, där du kan lära dig mer om tallsorter som planteras i staden.