Hoppa direkt till innehåll

För att kunna ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats har vi placerat kakor (cookies) i din webbläsare. Om du vill veta mer kan du läsa mer om vad våra kakor används till.

Rökförbud vid allmänna lekplatser och entréer

Rökförbudet i Sverige har utökats till bland annat allmänna lekplatser och utanför lokaler som allmänheten kan besöka. Den nya lagen gäller även e-cigaretter.

Barn med vuxen som leker på lekplats med karusell

Foto: Johnér Bildbyrå

Efter beslut av riksdagen är det från och med 1 juli 2019 förbjudet att röka på bland annat lekplatser och vid entréer till lokaler dit allmänheten har tillträde. De nya reglerna ska skapa fler rökfria miljöer där människor vistas och gäller all rökning – även e-cigaretter.

Skyltar kommer att sättas upp på våra lekplatser

Familjebostäder kommer att sätta upp skyltar vid våra lekplatser som andra än våra hyresgäster har tillgång till. Till exempel lekplatser på öppna gårdar. Vi kommer också att ta bort eventuella askkoppar på plats. Rökförbudet gäller från och med 1 juli även om skyltar ännu inte kommit upp och askkoppar inte tagits bort.

I våra lokaler som allmänheten kan besöka, till exempel restauranger eller butiker, är det vår lokalhyresgäst som ansvarar för att informera om rökförbudet vid entrén.

Tack för att du visar hänsyn och respekterar de nya reglerna!