Hoppa direkt till innehåll

För att kunna ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats har vi placerat kakor (cookies) i din webbläsare. Om du vill veta mer kan du läsa mer om vad våra kakor används till.

Årets sommaraktiviteter lockade 500 barn till simskola

Barn och unga tog chansen att lära sig simma, spela fotboll och testa digitalt skapande när Stockholms kommunala bostadsbolag bjöd in till sommaraktiviteter 2019.

“Vi har gjort codebugs och programmerat spel. Lekt multi-aktiviteter och ätit pannkakor! Ju längre man håller på med kodningen desto roligare blir det.”  – Julia, Molly, Lea och Paloma, deltog på Hello World!

“Vi har gjort codebugs och programmerat spel. Lekt multi-aktiviteter och ätit pannkakor! Ju längre man håller på med kodningen desto roligare blir det.”

Stadens bostadsbolag erbjuder gratis eller kraftigt rabatterade aktiviteter för barn och ungdomar som bor hos oss. När sommarens siffror nu är sammanställda visar det sig att nära 500 barn har gått på simskola och fler än 500 barn har varit med och spelat spontanfotboll.

Nästa generations digitala stjärnor

Förutom sportaktiviteter som boxning, fotboll och dans har barn och unga bland annat kunnat välja att vara med på konstläger, teaterkurser eller sköta djur på 4Hgårdar. Nästan 80 barn deltog i Hello Worlds lägerskola i digitalt skapande.

Vad är Sommaraktiviteter?

Sommaraktiviteter är ett samarbete mellan Familjebostäder, Stockholmshem, Svenska bostäder och Stadsholmen. Tillsammans arbetar vi med flertalet föreningar i våra områden så att de barn och ungdomar som är hemma på sommarlovet kan aktivera sig och få en meningsfull sommar. Aktiviteterna passar barn och ungdomar mellan 4-18 år.

Håll utkik efter nästa års erbjudanden 

Välkommen att anmäla dina barn till sommaraktiviteter 2020. I början av våren brukar de första föreningarna släppa sina platser. Nästa års program är inte klart, men vi ser fram emot att presentera det.