Hoppa direkt till innehåll

För att kunna ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats har vi placerat kakor (cookies) i din webbläsare. Om du vill veta mer kan du läsa mer om vad våra kakor används till.

Stockholm pride

Under temat "Vi behövs" pågår Stockholm Pride mellan 29 juli till 3 augusti. Det handlar om att visa allas rätt till lika värde och rätt att älska vem man vill. Var med och fira du också.

Stockholm pride

Vi vill tipsa om Stockholms Pridefestival som pågår mellan den 29 juli till 3 augusti under temat "Vi behövs". Här finns intressanta föreläsningar, roliga fester och mycket annat att upptäcka. Kanske brukar du bara slinka förbi och kolla in pridetåget varje år. Några har undrat varför Pride behövs, det vill årets tema förklara. Det finns så klart en större acceptans och förståelse i Sverige för människor som älskar någon av samma kön eller på annat sätt identifierar sig som HBTQ. Samtidigt ser vi i världen att allt fler länder gör lagar striktare för HBTQ människor. Därför behövs Pride fortfarande. Det finns även andra exempel där människor i Sverige fortfrande känner sig otrygga, eller inte kan visa sin kärlek där hen vill. Därför behövs Pride fortfarande. Det är lättare i Sverige, men inte alltid helt lätt. Det hoppas vi kan förändras framöver.