Hoppa direkt till innehåll

För att kunna ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats har vi placerat kakor (cookies) i din webbläsare. Om du vill veta mer kan du läsa mer om vad våra kakor används till.

Studentbostäder hos Familjebostäder

Har du blivit antagen till universitet eller högskola i Stockholm och står i kön hos Bostadsförmedlingen? Då har du chans till en studentlägenhet hos oss. Kötiderna varierar beroende på utbud, område och hur aktiv den som söker själv är. Familjär har träffat några av de studenter som bor hos oss i kabelverket i Älvsjö. Följ med!

Studentbostäder hos Familjebostäder

I det gamla kabelverket i Älvsjö huserade länge telefonbolaget LM Ericsson. Idag  är de flesta fabriksbyggnaderna rivna, men det pampiga kontorshuset är omvandlat till studentbostäder. Byggnaden är Familjebostäders första helt egna studentboende, och hösten 2017 flyttade studenterna in i de 73 lägenheterna. Några av de första var Josefine och Sebastian. Trots två personer och knappa 29 kvm har de lyckats skapa tre olika zoner i bostaden, med sovavdelning, arbetsplats och matplats.

Josefin och Sebastian bodde i Märsta tidigare, men ville komma närmare stan när de började plugga. Älvsjö är perfekt, med natur inpå knuten och och bara tio minuter till T-centralen. 

På varje våning i huset finns också ett studierum att låna, och högst upp ligger en stor takterrass. Huset har solpaneler och i entréhallen visar en digital tavla husets elförbrukning för året, för dagen och hur många kwh som används för stunden.

Läs mer om studenterna, Kabelverket och Familjebostäders byggplanering för ytterligare studentbostadshus framöver. Se länk till artikel nedan.