Hoppa direkt till innehåll

För att kunna ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats har vi placerat kakor (cookies) i din webbläsare. Om du vill veta mer kan du läsa mer om vad våra kakor används till.

Samverkan för trygghet i Rågsved

Första veckan i september arrangerades Trygghetsdagarna i Rågsved. Boende i Rågsved med omnejd välkomnades att delta vid aktiviteter och diskussion på Rågsveds torg och i sociala medier.

Brandförsvaret visar hur man släcker en brand med brandsläckare.

Brandförsvaret visar hur man släcker en brand med brandsläckare. Foton: Calle Hedrén.

Trygghetsdagarna är ett samarbete mellan Rågsveds Fastighetsägare, Polisen och Enskede-Årsta-Vantörs stadsdelsförvaltning där vi tillsammans med lokala aktörer och boende verkar för att göra Rågsved ännu mer tryggt och trivsamt.

Olika perspektiv på trygghet

För inte samla för många besökare på en gång genomfördes Trygghetsdagarna i år utspritt på fyra dagar med olika teman på Rågsveds torg och i sociala medier.

Onsdagen handlade om hälsa och Rågsvedsborna fick bland annat veta mer om hur de kan få kontakt med vårdcentralen digitalt, testa på hjärt- och lungräddning med Civilförsvarsförbundet samt träningstips från PT-Artur som är fritidsledare på Rågsveds fritidsgård. På torsdagen var brandförsvaret på plats för att lära ut hur man släcker en brand med brandsläckare. Kön med barn som ville testa ringlade sig lång!

Dagarna avslutades med temat trygg utemiljö på fredagen då fastighetsägarna, polisen och stadsdelen berättade om de trygghetsåtgärder som genomförts i området efter att Rågsvedsborna under förra årets trygghetsdag fått märka ut platser de upplevde som otrygga.

I september inviger till exempel Familjebostäder förnyade utemiljöer på fyra gårdar i Rågsved. Vi har rustat upp lekplatser, renoverat grillplatser, tagit bort sly och anlagt rabatter för att det ska bli trevligt på gårdarna.

Tyck till med mobilen

Under trygghetsdagarna kampanjades även Stockholms stads Tyck till-app. Du som bor, arbetar eller vistas i Rågsved eller andra stadsdelar i Stockholm kan använda appen för ökad trivsel och trygghet. Om du ser något i utemiljöerna som du tycker bör åtgärdas – anmäl det!

Tack alla ni som deltog vid årets trygghetsdagar, nu hoppas vi att samtalet fortsätter i sociala medier.

trygghetsdagarna_1024x512_1.jpg
Civilförsvarsförbundet lär ut hjärt- och lungräddning på Rågsveds torg.