Hoppa direkt till innehåll

För att kunna ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats har vi placerat kakor (cookies) i din webbläsare. Om du vill veta mer kan du läsa mer om vad våra kakor används till.

Vårens Familjär - läsning som gör dig glad!

Konst i offentligheten fungerar som både utsmyckning och trygghetsskapare. Och när konsten skapas tillsammans med boende i området, skapas också någonting större.

Vårens Familjär - läsning som gör dig glad!

36 kvadratmeter konst i Gubbängen

Det är tisdagskväll och i Gubbängen arbetar ett tiotal personer på olika delar av vad som ska bli sex enorma mosaikkonstverk. Det klipps, skärs, limmas och pysslas med tusentals bitar av överblivet porslin, kakel och klinker. Konstverket som bit för bit växer fram har motiv ur Gubbängens historia och kommer framåt sommaren smycka utomhusväggen vid tunnelbanan. Totalt 36 kvadratmeter, uppskattningsvis hundratrettio tusen bitar. 

Lysande samarbete i Rinkeby 

Samtidigt som mosaiken faller på plats i Gubbängen lyser en annan typ av konst upp utemiljön i Rinkeby. Bokstavligen. Här är det nämligen invigning för projektet ”Lysande konst”, ett samarbete mellan Familjebostäder och Rinkebyskolan. Under ledning av ljusdesigner och konstnär Marianne Lind och konstnär Stina Wollter har samtliga elever i årskurs sju på Rinkebyskolan varit med och skapat. Familjär var där och pratade med eleverna på plats.

Vi hälsar på Läxhjälpen i Farsta grundskola 

Genom Läxhjälpen kan högstadieelever plugga ikapp och läsa upp betygen. Vi följde med läxhjälparna Simon, Sohaila och Mikael under ett pass i Farsta grundskola. Häng med.