Hoppa direkt till innehåll

För att kunna ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats har vi placerat kakor (cookies) i din webbläsare. Om du vill veta mer kan du läsa mer om vad våra kakor används till.

Håll utkik efter pysselakuten

Familjebostäder stöttar Rinkeby Folkets Hus fina initiativ Pysselakuten. Vi har varit på en av våra gårdar för att tillsammans dela ut pysselpåsar till barnfamiljer.

Håll utkik efter pysselakuten

Rinkeby Folkets Hus arbetar hårt med att anpassa sina verksamheter till den rådande situationen med coronaviruset. Pysselakuten delar ut pysselpåsar till barnfamiljer ute på lekplatser och gårdar. Innehållet i påsarna består av kritor, böcker, spel och leksaker, allt som behövs för att ha roligt. Innehållet i påsarna skänks av organisationer, företag och privatpersoner.

- Vi vill stärka gemenskapen i området på det sätt som är möjliga. Med Pysselakuten kommer vi att ta oss ut till de olika parkerna i Rinkeby, erbjuda pyssel till barnen och uppmuntra till aktiviteter ute, säger Amal Omar, verksamhetschef på Rinkeby Folkets Hus.

Förhoppningen är också att familjer på detta sätt kommer ut och leker, men samtidigt behåller en social distansering. Under hela sommaren fortsätter Pysselakuten sin verksamhet. Två gånger i veckan kommer de att finnas i olika lekparker i stadsdelen. Håll utkik, följ direktiven om distansering och ha en härlig pysselstund.