Hoppa direkt till innehåll

För att kunna ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats har vi placerat kakor (cookies) i din webbläsare. Om du vill veta mer kan du läsa mer om vad våra kakor används till.

Hej sommarjobbare!

Nu är sommaren här och med den våra härliga sommarjobbare. Runt om i våra bostadsområden målas, städas och inventeras det när sommarjobbarna tar sig an sina arbetsuppgifter.

Sommarjobbande ungdomar målar miljöstugor i Högdalen. Foto: Liza Simonsson

Foto: Liza Simonsson

Som en av Stockholms stads verksamheter tar Familjebostäder varje år emot sommarjobbande ungdomar i åldern 16-19 år. Ungdomarna jobbar i perioder om tre veckor och nu är den första kullen på plats.   

Ordning och reda på våra gårdar

Arbetsuppgifterna hos förvaltningsteamen består av bland annat av enklare målnings- och reparationsarbeten, samt att hålla ordning och reda på gårdar, i trapphus och källare. Att vara en extra hand till husvärden helt enkelt.

Hos förvaltningen i Högdalen har ungdomarna i veckan bland annat målat miljöstugor och sopat skräp. Handledare Ayub berättar;
– Det är inspirerande att se vilka kliv ungdomarna tar på bara några dagar. De utvecklas varje dag, vilket de själva märker och tycker är kul.

Vi önskar årets sommarjobbare lycka till med sina viktiga uppdrag!