Hoppa direkt till innehåll

För att kunna ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats har vi placerat kakor (cookies) i din webbläsare. Om du vill veta mer kan du läsa mer om vad våra kakor används till.

Kallt ute, skönt inne

Värmen sätts på när utomhustemperaturen ligger stabilt under 10-15 grader. Så här gör du för att värmen från elementet ska sprida sig på rätt sätt.

Animerad illustration som visar en pappa och dotter som sitter i en soffa som flyttas åt sidan så att den inte står framför elementet. Sen dras gardinerna isär så att de inte hänger ner framför elementet.

Illustration: Li Rosén Zobec

När sätts värmen på?

Värmesystemet sätts igång automatiskt när utomhustemperaturen ligger stabilt under 10-15 grader. Våra drifttekniker anpassar inställningen efter förutsättningarna i just ditt hus.

Om det snabbt blir kallt ute tar det lite längre tid för värmesystemet att värma upp. När det är kallt ute på nätterna, men varmare på dagen kan det vara så att elementen värmer på natten, men är kalla på dagen. Värmesystemet ska hålla temperaturen i lägenheterna så jämn som möjligt (20-21 grader).

Hjälp den uppvärmda luften att cirkulera fritt 

  • Ställ inte stora möbler framför elementet.
  • Håll fönsterventilerna öppna.
  • Häng inte gardiner framför termostaten. Då stänger termostaten av värmen innan det är minst 20 och max 21 grader i rummet.
  • Ett element som mår bra ska kännas varmt upptill och kallare nedtill. Om elementet tvärtom känns varmare nedtill kan det ha kommit luft i elementet. Gör då en felanmälan via Mina Sidor.