Hoppa direkt till innehåll

För att kunna ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats har vi placerat kakor (cookies) i din webbläsare. Om du vill veta mer kan du läsa mer om vad våra kakor används till.

Rättvist byggande

Familjebostäder börjar med Rättvist byggande. Står allt rätt till på våra byggen? Om vi inte kontrollerar lär vi inte få veta. Satsningen Rättvist byggande skapar sund konkurrens på lika villkor.

Rättvist byggande

Stockholmshem var först ut med att genomföra Rättvist byggande och nu är det Familjebostäders tur. Rättvist byggande är ett samarbete mellan Familjebostäder, Stockholmshem, Svenska Bostäder SISAB, Ekobrottsmyndigheten, gränspolisen, Skatteverket, Arbetsmiljöverket, Stockholms Byggmästareförening och Fair Play Bygg.

Vårt mål är sund konkurrens på lika villkor på våra byggarbetsplatser. Våra entreprenörer tar sitt samhällsansvar och vinner inte offentliga kontrakt genom fusk. Det kan låta självklart men faktum är att det fuskas en hel del på byggarbetsplatser i Stockholm. Från och med nu kommer vi att bli hårdare och följa upp att det som står i våra kontrakt också blir gjort. Initiativet heter Rättvist byggande och det innebär bland annat byggarbetsplatskontroller för att se om alla verkligen har ID06-kort, ID-handling och arbetstillstånd. De som inte har rätt ID06- kort blir inte insläppta.