Hoppa direkt till innehåll

För att kunna ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats har vi placerat kakor (cookies) i din webbläsare. Om du vill veta mer kan du läsa mer om vad våra kakor används till.

Familjärs sommarnummer är här!

Hemester? Passa på att koppla av med Familjär. Härlig läsning om att stadsodla med kärlek, boende i Stockholm genom tiderna och möt Karin som bott hos Familjebostäder i över 60 år.

Familjärs sommarnummer är här!

En gång i tiden var Sverige ett av Europas fattigaste länder. Under 1900-talet ändras detta. Det svenska välfärdssamhället byggs upp steg för steg, och på 50-talet gör det funktionalistiska folkhemmet sitt intåg. Familjär dyker ner i några milstolpar som revolutionerat de stockholmska hemmen och vad har framtiden att bjuda på? 

Allt fler upptäcker glädjen i att odla. Gärna tillsammans med andra. I Familjebostäders områden finns nu åtta stadsodlingar och fler planeras till hösten. Men det är inte bara vi människor som trivs tillsammans. I myllan spirar kärleken för fullt mellan örter, grönsaker och blommor, och den som vet vilka som trivs ihop kan få en extra fin skörd. Trädgårdsmästare Charles Hampson delar ett gäng bra tips om samodling.

I varje nummer knackar vi på hos någon av våra ca 40 000 hyresgäster. Denna gång träffar vi Karin i Farsta som bott hos Familjebostäder i över 60 år. Häng med till Molkomsbackens höjder. 

Trevlig läsning önskar redaktionen!