Hoppa direkt till innehåll

För att kunna ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats har vi placerat kakor (cookies) i din webbläsare. Om du vill veta mer kan du läsa mer om vad våra kakor används till.

Lekfulla och trygga gårdar när hyresgästerna tycker till

När hyresgästerna i Rågsved tyckte till om sina gårdar toppades önskelistan av fantasifulla lekplatser, grillplatser och grönska. Nu har Familjebostäder gett fyra gårdar ett lyft och leken kan börja.

Röd lekställning framför trevåningshus

Under 2019 började Familjebostäder planera för att rusta upp gårdarna i Rågsved. Med ekonomiskt stöd från Boverket hade vi möjlighet att satsa extra på trygghet och trivsel i området. Eftersom hyresgästerna är experter på sin boendemiljö bad vi dem komma med förslag på vad de ville förbättra. Många önskade mer grönska, bättre sittplatser, grillar och lekplatser som lockade till fantasi och lek. Familjebostäder lyssnade in förslagen och nu har vi färdigställt fyra lekplatser på Stövargatan, Vallhornsgatan och Bjursätragatan.

Trygga platser att leka på

Lekplatserna på de fyra gårdarna har rustats upp för att vara trygga att leka på. Den lekutrustning som var i gott skick har återanvänts och kompletterats med nya lekfulla redskap. 

Intill lekplatserna finns nu mötesplatser för alla åldrar med nya väderbeständiga bord och bänkar och möjlighet att grilla. Gårdarna ringas in av fina planteringar som ger grönska hela säsongen.

Viktigt att kunna påverka sin boendemiljö

Lekplatserna invigdes i slutet av september och en hel del hyresgäster passade på att upptäcka gårdarna tillsammans med barnen. Den nya lekställningen på Stövargatan med hus, klättervägg, rutschkana och hängbro lockade många barn till lek. 
– Vi har fått positiva reaktioner från hyresgästerna. Många tycker att gårdarna blivit fina och uppskattar de nya lekredskapen och grillplatserna. Det känns viktigt att våra hyresgäster är med och påverkar sin boendemiljö, säger Imran Raza, förvaltare i Rågsved.