Hoppa direkt till innehåll

För att kunna ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats har vi placerat kakor (cookies) i din webbläsare. Om du vill veta mer kan du läsa mer om vad våra kakor används till.

Gröna och trivsamma gårdar

Vi vill erbjuda trivsamma boendemiljöer till alla som bor hos oss. Förutom att gårdarna ska vara gröna och trevliga ska de vara trygga platser som är tillgängliga för alla boende.

Gröna och trivsamma gårdar

För skötsel av de gröna ytorna och gårdarna har vi avtal med markentreprenörer. De klipper gräs och buskar, planterar och rensar rabatter. Markentreprenörerna sköter också yttre städning, lövupptagning och snöröjning åt oss.

Planteringar och vårdträd

Rabatterna planeras efter årstid så att det ska blomma under hela den gröna säsongen. Varje höst sätts minst 50 000 vårlökar i jorden så att det när våren kommer blommar tulpaner, pingst- och påskliljor i våra områden. När de blommat ut planteras penséer och därefter får petunior och begonior lysa i glada färger under hela sommaren. Framåt september planteras mer köldtåliga växter som prydnadsskål innan det är dags att gödsla, vända jorden och sätta ner vårlökarna igen.

I de större planteringarna görs plats för både ettåriga och fleråriga växter. Den fleråriga jätteverbenan planterar vi nu flitigt i rabatter och omkring trappor. Jätteverbenan kan bli över en meter hög och blommar violett.

Under många år har vi planterat magnolior som en sorts vårdträd i våra områden. På våren blommar Magnolian med stora vitrosa blommor på bar kvist.

Bänkar, bord och lekplatser

Familjebostäder ska se till att de gemensamma ytorna med lekplatser, bänkar, bord och grillplatser som tillhör huset är så säkra som möjligt. Därför kontrollerar vi regelbundet ytorna och utrustningen och åtgärdar eventuella brister. Fel som kan medföra en direkt säkerhetsrisk åtgärdas omedelbart. Upprustning som beror på allmänt slitage läggs i områdets underhållsplan.

Trygghetsvandring i Rinkeby

Trygga områden

För att säkerställa att du som bor hos oss ska kunna känna dig trygg i din boendemiljö samarbetar vi med hyresgästförening, stadsdelsförvaltning och polis i många av våra områden.