Hoppa direkt till innehåll

För att kunna ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats har vi placerat kakor (cookies) i din webbläsare. Om du vill veta mer kan du läsa mer om vad våra kakor används till.

Anette, husvärd

"Det blir ofta roliga stunder av skratt, och lärorikt även för hyresgästen när vi går igenom problemet tillsammans."

Anette, husvärd

Anette, vad innebär det att jobba som husvärd hos Familjebostäder?

– En stor del av mitt jobb handlar om att hantera inkomna serviceärenden från våra hyresgäster samt att rondera fastigheterna. Som husvärd är jag länken mellan hyresgästerna och förvaltaren. Jag beställer och följer upp jobb från underentreprenörer och granskar fakturor som rör mitt område.

Vad är det bästa med ditt jobb?

– Det bästa är att det är så varierande, självständigt och lärorikt. Typen av problemlösning varierar mycket och gör att jag utvecklas både tekniskt och socialt. Det är härligt att ha ett arbete som ofta på plats löser problem för någon annan!

– Genom att lösa många serviceärenden själv lär jag känna mina hyresgäster och deras familjer. Att kliva in i någons privata sfär kan vara känsligt och då underlättar det att vi känner till varandra. Det blir ofta roliga stunder av skratt, och lärorikt även för hyresgästen när vi går igenom problemet tillsammans.

Hur ska man vara för att passa i rollen som husvärd?

– För att passa som husvärd behöver man vara lösningsinriktad, tycka om att träffa många olika människor, praktiskt lagd och nyfiken på att lära nytt. Det är bra om man har lätt för att sätta sig in i olika situationer och utveckla sociala nätverk som underlättar arbetet.