Hoppa direkt till innehåll

För att kunna ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats har vi placerat kakor (cookies) i din webbläsare. Om du vill veta mer kan du läsa mer om vad våra kakor används till.

Yasin, driftingenjör

"Det bästa är kollegorna, utan dom hade det inte varit perfekt!"

Yasin, driftingenjör

Hej Yasin, vad gör du i din roll som driftingenjör?  

– Jag stöttar våra drifttekniker men även förvaltare och andra kollegor med teknisk kompetens ute i våra fastigheter. Jag analyserar även löpande vår energistatistik för att nå företagets och stadens uppsatta mål.

– Jag deltar i stora och små projekt med energi och underhåll i fokus där min roll är att se till att vi följer de myndighetskrav som ställs. Jag har även det övergripande ansvaret för bolagets energideklarationer och deltar i upphandlingar.

Vad är det bästa med ditt jobb?
– Det bästa är kollegorna, utan dom hade det inte varit perfekt!

– Det är mycket variation i arbetet från dag till dag, vilket gör det roligt. När jag inte arbetar med driftoptimering och övriga administrativa uppgifter på kontoret, stöttar jag våra drifttekniker och förvaltare med teknisk kompetens ute i våra fastigheter. Det som gör det extra roligt är att alla kollegor engagerar sig och visar uppskattning för det man gör, det känns unikt!

Hur ska man vara för att passa i rollen som driftingenjör?
– Det är viktigt att vara systematisk då arbetet kan variera. Man bör kunna tänka utanför ramarna och vara nyfiken och öppen för ny teknik. Det är viktigt att vara social och kunna samarbeta med kollegor även utanför sin egen avdelning.

Vad tycker du utmärker Familjebostäder som arbetsgivare?
– Familjebostäder är måna om sina anställda och arbetet erbjuder flex där man kan hitta en balans mellan arbetet och fritiden vid behov. Vi har bra förmåner som jag uppskattar.