Hoppa direkt till innehåll

För att kunna ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats har vi placerat kakor (cookies) i din webbläsare. Om du vill veta mer kan du läsa mer om vad våra kakor används till.

Affärsidé och strategier

Familjebostäder är ett allmännyttigt bostadsbolag och ingår i koncernen Stockholms Stadshus AB, som ägs av Stockholms stad. Alla våra bostäder och lokaler finns inom Stockholms stads kommun.

Affärsidé och strategier

affärsidé

Familjebostäder äger, utvecklar och förvaltar attraktiva hyresbostäder och lokaler för Stockholms behov.

Vision och strategisk inriktning

Utifrån kommunfullmäktiges inriktningsmål och bolagets ägaruppdrag fokuseras vår strategiska inriktning till kärnuppdragen förvaltning och nyproduktion.

Familjebostäders vision är att erbjuda välkomnande och smarta boendemiljöer för dagens och morgondagens stockholmare.

Genom att kombinera kundperspektivet i att erbjuda hem, det tekniska och ekonomiska i att förvalta hus och det övergripande ägaruppdraget i att skapa stad säkerställer strategin att bolaget bidrar till uppdraget om nöjda kunder, en väl fungerande bostadsmarknad och ett ekonomiskt starkt bostadsbolag.

Värdegrund

Vår interna strategi för att uppnå våra mål är att låta allt arbete genomsyras av bolagets värdegrund: Engagemang, Kundfokus, Affärsnytta och Nytänkande.

Värdegrunden har tagits fram gemensamt av alla medarbetare och ger oss ett gemensamt förhållningssätt i vardagen och blir ett centralt verktyg för att nå bolagets mål.