Hoppa direkt till innehåll

För att kunna ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats har vi placerat kakor (cookies) i din webbläsare. Om du vill veta mer kan du läsa mer om vad våra kakor används till.

Ny lägenhet via intern byteskö

Alla som har ett förstahandskontrakt hos Familjebostäder har möjlighet att söka nytt boende via den interna byteskön. Där kan du söka lägenheter hos Stockholms alla kommunala bostadsbolag.

De kommunala bostadsbolagen Familjebostäder, Stockholmshem, Svenska Bostäder, Micasa och Stadsholmen har en gemensam intern byteskö där du som har ett förstahandskontrakt hos oss kan söka nytt boende. Den interna kön sköts av Bostadsförmedlingen i Stockholm AB.

Byten i internkön är kostnadsfria för dig. Kötiden räknas från ditt kontraktsdatum. När du hittar en ny lägenhet lämnar du din nuvarande i inbyte.

Den interna kön gäller dock inte för de hyresgäster som bor i Familjebostäders kollektivboenden, i de fall förmedlingen av dessa lägenheter sköts av respektive kollektivhusförening.

Så här söker du bostad i vår interna kö

Hos Bostadsförmedling kan du se och anmäla intresse för lediga lägenheter. Innan du kan anmäla intresse för en lägenhet måste du aktivera din plats i kön. Det gör du hos Bostadsförmedlingen eller genom att ringa bostadsförmedlingens kundtjänst på tel: 08-785 88 30.